Vitamina C contribuie la:
ü funcționarea normală a sistemului imunitar;
ü protecţia celulelor împotriva stresului oxidativ provocat de radicalii liberi = este un antioxidant puternic;
ü formarea colagenului și, prin urmare, susține sănătatea oaselor, dinților, cartilajelor, gingiilor și pielii;
ü bunăstarea fizică și la metabolismul normal de producere a energiei (vitalitate generală);
ü absorbția normală a fierului în organism.
Surse naturale de Vitamina C
Vitamina C se găsește în principal în fructele și legumele proaspete. Printre alimentele bogate în vitamina C se numără: ardeiul gras, verdeață de culoare închisă, kiwi, broccoli, fructele de pădure, citricele, roșiile, mazărea verde etc.
Rețineți că vitamina C este o moleculă sensibilă care se modificată în prezența căldurii. Aceasta se poate pierde din alimente în timpul gătitului / altor procesări.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.