Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu frunze mari, spinoase si flori mari de culoare violacee si forma globuloasa.
Recomandari:
● producerea si eliminarea de bila;
● protejarea si regenerarea celulei hepatice;
● indepartarea compusilor toxici din ficat;
● mentinerea concentratiei normale a colesterolului si grasimilor in sange si la nivelul ficatului;
● mentinerea in concentratii normale a acidului uric din sange;
● eliminarea tendintei de evacuare lenta a scaunului.
Mod de preparare:
intern:
● pulbere: planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10 – 15 minute, dupa care se inghite cu apa.
● macerat la rece: se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6- 8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
● infuzie: se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Mod de administrare: se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.